Ce este un bilet de avion electronic ?

Rezervare bilet de avion online

Un bilet de avion electronic ( E-tickets ) este mult mai eficient şi mai comod pentru pasageri decăt un bilet de avion tipărit pe hărtie. Avantajul cel mai mare este că un bilet de avion electronic nu se poate pierde. Informaţiile vor fi păstrate în siguranţă în sistemul de calculatoare al companiei aeriene.

Biletul electronic de avion conţine aceleaşi date ca şi cele înscrise iniţial pe biletul de hărtie diferenţa este că informaţiile sunt stocate şi în format electronic.

Avantajele biletelor de avion electronice

Itinerariul poate fi modificat foarte uşor. În cazul biletului electronic nu mai este necesar să mergeţi la sediul unei agenţii de voiaj sau agenţii aeriene pentru a ridica un nou bilet. Schimbările pot fi realizate imediat în sistem.

Dacă aveţi acces la internet vă puteţi rezerva sau gestiona planurile de călătorie mult mai uşor. De exemplu, acum puteţi chiar să vă înregistraţi online şi să vă imprimaţi permisul de îmbarcare de acasă !

Biletul de avion electronic este transmis pasagerului , împreună cu informaţiile privind zborul, sub forma unui cod de rezervare alcătuit din litere sau cifre. În calitate de pasager, datoria dumneavoastră este să-l imprimaţi şi să-l aveţi cu dvs. la aeroport. În timpul check-in-ului, în baza codului rezervării, veţi primi tichetul de îmbarcare.

Când primesc biletul de avion electronic

În cazul în care plata pentru biletul de avion s-a realizat prin virament bancar, biletul va fi transmis după intrarea sumei de bani în contul eSKY Travel (acest lucru se poate realiza în decursul a câteva zile, în funcţie de perioadă şi de bancă).

În cazul în care plata a fost realizată cu cardul de credit, biletul va fi transmis către client imediat după emitere.

Cum arată biletul de avion electronic ? ( E-tickets )

Acesta este alcătuit din câteva părţi. În primul rând este indicat numărul rezervării, care în cazul călătoriei cu companiile aeriene low-cost trebuie indicat în timpul check-in-ului. În cazul companiilor aeriene low-cost, acest număr vă oferă acces la bordul aeronavei.

Următorele informaţii pe care le găsiţi pe biletul electronic sunt: datele agentului care a efectuat rezervarea, detalii privind preţul biletului şi datele companiei .În cazul companiilor aeriene regulate, în dreptul numelui pasagerilor este indicat numărul biletului format din 13 cifre. În acest caz, numărul biletului şi nu numărul rezervării va fi verificat în timpul check-in-ului la aeroport. Pe bilet găsiţi şi informaţii cu privire la: ruta zborului, numărul zborului, data şi ora decolării/aterizării.


Bilet de avion electronic

Trebuie să iau cu mine la aeroport biletul electronic tipărit ?

Se recomandă să aveţi la dumneavoastră biletul electronic tipărit. Acesta va fi prezentat persoanei care realizează check-in-ul. În bilet apare numărul confirmării, datele pasagerului şi detaliile zborului. Aceste informaţii uşurează efectuarea check-in-ului şi, în plus, sunt pentru dumneavoastră o sursă importantă de informaţii privind ora şi numărul zborului.

Pot să călătoresc liniştit cu un bilet de avion electronic ?

Ca şi biletul clasic de hârtie, biletul electronic vă oferă acces la bordul aeronavelor. Acesta este utilizat în mod curent de majoritatea companiilor aeriene din întreaga lume. În timpul check-in-ului la aeroport, biletul trebuie prezentat întotdeauna împreună cu actul de identitate al pasagerului – paşaportul sau cartea de identitate, în cazul statelor din spaţiul Schengen. În baza acestor documente obţineţi cartea de îmbarcare, pe baza căreia sunteţi admişi la bordul aeronavelor.

Lamonza
Publicat de: admin on septembrie 20, 2011
Categoria: Ghiduri de călătorie
Tags: avion de curse din hartie, tiparirea biletului de imbarcare wizz air, cum arată bilet de avion electronic, cand se pot imprima biletele de avion?, cum arata un bilet de imbarcare online, cum arata biletul la avion imprimat wizzair, cum arata bilet electronic avion, cum arata un bilet la blu aier, cum arata un o rezervare online wizz air, cum arata un bilet avion, avionu electronic, ce inseamna intinerariu pe tiket avion, cum pot tipari biletul de imbarcare avion wizz air, cum arata o carte de imbarcare wizz, cum arata un bilet de voiaj, biletele de avion se pot ridica din aeroport?, cum arata o hirtie de imbarcare, tiparirea biletului de avion, cum arata un bilet de imbarcare in avion?, exemplu bilet online wizz air

Lasa un comentariu

Current day month ye@r *

Postari asemanatoare