Ce este un bilet de avion electronic ?

Un bilet de avion electronic ( E-tickets ) este mult mai eficient şi mai comod pentru pasageri decăt un bilet de avion tipărit pe hărtie. Avantajul cel mai mare este că un bilet de avion electronic nu se poate pierde. Informaţiile vor fi păstrate în siguranţă în sistemul de calculatoare al companiei aeriene.

Biletul electronic de avion conţine aceleaşi date ca şi cele înscrise iniţial pe biletul de hărtie diferenţa este că informaţiile sunt stocate şi în format electronic.

Avantajele biletelor de avion electronice

Itinerariul poate fi modificat foarte uşor. În cazul biletului electronic nu mai este necesar să mergeţi la sediul unei agenţii de voiaj sau agenţii aeriene pentru a ridica un nou bilet. Schimbările pot fi realizate imediat în sistem.

Dacă aveţi acces la internet vă puteţi rezerva sau gestiona planurile de călătorie mult mai uşor. De exemplu, acum puteţi chiar să vă înregistraţi online şi să vă imprimaţi permisul de îmbarcare de acasă !

Biletul de avion electronic este transmis pasagerului , împreună cu informaţiile privind zborul, sub forma unui cod de rezervare alcătuit din litere sau cifre. În calitate de pasager, datoria dumneavoastră este să-l imprimaţi şi să-l aveţi cu dvs. la aeroport. În timpul check-in-ului, în baza codului rezervării, veţi primi tichetul de îmbarcare.

Vola.ro

Când primesc biletul de avion electronic

În cazul în care plata pentru biletul de avion s-a realizat prin virament bancar, biletul va fi transmis după intrarea sumei de bani în contul eSKY Travel (acest lucru se poate realiza în decursul a câteva zile, în funcţie de perioadă şi de bancă).

În cazul în care plata a fost realizată cu cardul de credit, biletul va fi transmis către client imediat după emitere.

Cum arată biletul de avion electronic ? ( E-tickets )

Acesta este alcătuit din câteva părţi. În primul rând este indicat numărul rezervării, care în cazul călătoriei cu companiile aeriene low-cost trebuie indicat în timpul check-in-ului. În cazul companiilor aeriene low-cost, acest număr vă oferă acces la bordul aeronavei.

Următorele informaţii pe care le găsiţi pe biletul electronic sunt: datele agentului care a efectuat rezervarea, detalii privind preţul biletului şi datele companiei .În cazul companiilor aeriene regulate, în dreptul numelui pasagerilor este indicat numărul biletului format din 13 cifre. În acest caz, numărul biletului şi nu numărul rezervării va fi verificat în timpul check-in-ului la aeroport. Pe bilet găsiţi şi informaţii cu privire la: ruta zborului, numărul zborului, data şi ora decolării/aterizării.

Trebuie să iau cu mine la aeroport biletul electronic tipărit ?

Se recomandă să aveţi la dumneavoastră biletul electronic tipărit. Acesta va fi prezentat persoanei care realizează check-in-ul. În bilet apare numărul confirmării, datele pasagerului şi detaliile zborului. Aceste informaţii uşurează efectuarea check-in-ului şi, în plus, sunt pentru dumneavoastră o sursă importantă de informaţii privind ora şi numărul zborului.

Pot să călătoresc liniştit cu un bilet de avion electronic ?

Ca şi biletul clasic de hârtie, biletul electronic vă oferă acces la bordul aeronavelor. Acesta este utilizat în mod curent de majoritatea companiilor aeriene din întreaga lume. În timpul check-in-ului la aeroport, biletul trebuie prezentat întotdeauna împreună cu actul de identitate al pasagerului – paşaportul sau cartea de identitate, în cazul statelor din spaţiul Schengen. În baza acestor documente obţineţi cartea de îmbarcare, pe baza căreia sunteţi admişi la bordul aeronavelor.

This entry was posted in Ghiduri de călătorie and tagged Tags: care este biletul se imbarcare la wizzair, wizz air check pentru calatori in spatiul schengen, cum arata biletul wizz cu check in pe web, cum arata o rezervare avion pe mail, cum iau biletul de avion din aeroport in baza unui cod, tichet avion, ce este biletul?, cum arata biletele de aviaon, cum arata bilet electronic de avion, cum se scoate la imprimanta biletul de avion de la tarom, cum imprim biletul dupa ce l-am modificat la wizz air, cu arata un bilet de avion, numarul de zbor este format din litere si cifre, cum scot biletul de avion pe wizzair, cum arata o hirtie de imbarcare, de unde se scot biletele online de avion, bilet electronic avion, cum se imprima biletele de avion, exemplu bilet electronic, ce date contine un bilet de avion. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *