Ce este un bilet de avion electronic

bilet de avion electronic

 

Un bilet de avion electronic ( E-tickets ) este mult mai eficient si mai comod pentru pasageri decat un bilet de avion tiparit pe hartie. Avantajul cel mai mare este ca un bilet de avion electronic nu se poate pierde. Informatiile vor fi pastrate in siguranta in sistemul de calculatoare al companiei aeriene.

Avantajele biletelor de avion electronice

Itinerariul poate fi modificat foarte usor. In cazul biletului electronic nu mai este necesar sa mergeti la sediul unei agentii de voiaj sau agentii aeriene pentru a ridica un nou bilet. Schimbarile pot fi realizate imediat in sistem.

Daca aveti acces la internet va puteti rezerva sau gestiona planurile de calatorie mult mai usor. De exemplu, acum puteti chiar sa va inregistrati online si sa va imprimati permisul de imbarcare de acasa !

Biletul de avion electronic este transmis pasagerului , impreuna cu informatiile privind zborul, sub forma unui cod de rezervare alcatuit din litere sau cifre. In calitate de pasager, datoria dumneavoastra este sa-l imprimati si sa-l aveti cu dvs. la aeroport. In timpul check-in-ului, in baza codului rezervarii, veti primi tichetul de imbarcare.

Cand primesc biletul de avion electronic

In cazul in care plata pentru biletul de avion s-a realizat prin virament bancar, biletul va fi transmis dupa intrarea sumei de bani in contul companiei de zbor (acest lucru se poate realiza in decursul a cateva zile, in functie de perioada si de banca).

In cazul in care plata a fost realizata cu cardul de credit, biletul va fi transmis catre client imediat dupa emitere.

Cum arata biletul de avion electronic ? ( E-tickets )

Acesta este alcatuit din cateva parti. In primul rand este indicat numarul rezervarii, care in cazul calatoriei cu companiile aeriene low-cost trebuie indicat in timpul check-in-ului. In cazul companiilor aeriene low-cost, acest numar va ofera acces la bordul aeronavei.

Urmatorele informatii pe care le gasiti pe biletul electronic sunt: datele agentului care a efectuat rezervarea, detalii privind pretul biletului si datele companiei .In cazul companiilor aeriene regulate, in dreptul numelui pasagerilor este indicat numarul biletului format din 13 cifre. In acest caz, numarul biletului si nu numarul rezervarii va fi verificat in timpul check-in-ului la aeroport. Pe bilet gasiti si informatii cu privire la: ruta zborului, numarul zborului, data si ora decolarii/aterizarii.

Trebuie sa iau cu mine la aeroport biletul electronic tiparit ?

Se recomanda sa aveti la dumneavoastra biletul electronic tiparit. Acesta va fi prezentat persoanei care realizeaza check-in-ul. In bilet apare numarul confirmarii, datele pasagerului si detaliile zborului. Aceste informatii usureaza efectuarea check-in-ului si, in plus, sunt pentru dumneavoastra o sursa importanta de informatii privind ora si numarul zborului.

Pot sa calatoresc linistit cu un bilet de avion electronic ?

Ca si biletul clasic de hartie, biletul electronic va ofera acces la bordul aeronavelor. Acesta este utilizat in mod curent de majoritatea companiilor aeriene din intreaga lume. In timpul check-in-ului la aeroport, biletul trebuie prezentat intotdeauna impreuna cu actul de identitate al pasagerului – pasaportul sau cartea de identitate, in cazul statelor din spatiul Schengen. In baza acestor documente obtineti cartea de imbarcare, pe baza careia sunteti admisi la bordul aeronavelor.

in concluzie un bilet de avion  electronic de avion contine aceleasi date ca si cele inscrise initial pe biletul de hartie diferenta este ca informatiile sunt stocate si in format electronic.

 
vola.ro

Căutări frecvente :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *