Ce nu poţi transporta în avion

bagajele care pot fi luate in avion
Dacă ai călătorit cu avionul, cu siguranţă ti-ai făcut griji ca nu cumva vreun articol din bagajele tale să fie oprit de vameşii din aeroport. Lista obiectelor interzise la bordul aeronavelor, diferă de la o companie de zbor la alta si de aceea este bine să ceri un exemplar pe care să îl studiezi, înainte de a începe să iţi faci bagajele.

Unele dintre cele mai importante obiecte interzise la bordul aeronavelor :

sunt materialele explozive sau similare, muniţie, arme de foc, artificii, rachete de semanlizare, gaze comprimate, inflamabile, lacrimogene, iritante, spray-uri paralizante, rezerve de oxygen, aerosoli industriali de vopsire, lustruire, ştergere si curăţare chimică, adezivi, lichide volatile, substanţe corozive, acizi, detergenţi, baterii acide, vopsele, tiner, toluen, diluanţi, solvenţi, substanţe radioactive, materiale nucleare, surse cu izotopi, orice sursă de radiaţie, substanţe iritante, medical-infecţioase, otrăvuri de orice fel, cianuri, alte substanţe toxice.

Excepţie de la această regulă fac armele de panoplie, spadele, pumnale, cuţitele de uz casnic si alte obiecte similare, armele de foc şi muniţie pentru vânatoare sau tir sportiv care pot fi transportate doar ca bagaje de cală în conformitate cu regulile companiei aeriene de transport. Acestea trebuie să fie desfăcute în părţile componenete şi împachetate corespunzător, separate de muniţia aferentî. Transportul munitiei se face conform Regulilor pentru Transportul Bunurilor Periculoase ale ICAO si IATA. Evident, armele şi muniţa trebuie declarate la CheckIn.

Bagajele voluminoase, care vor fi transportate în cală, nu este recomandat, să conţină bani, documente importante, lucruri de valoare, computere, camere video, lichide sau medicamente, opere de artă sau pietre preţioase. Compania aeriană nu îşi va asuma răspunderea pentru pierderea unor astfel de obiecte, în cazul rătăcirii bagajului.

Bagajele care pot fi luate în avion au, de obicei, dimensiunile 55cmx35cmx25cm (55cmx40cmx20cm). Dacă angajaţii companiei aeriene care efectuează zborul sau personalul avionului vor considera că bagajul de mână reprezintă un posibil impediment pentru siguranţă sau pentru confortul tău, bagajul va fi luat şi încărcat ca bagaj de cală.

Sunt companii aeriene care percep o taxă suplimentară de bani, pentru a permite să ai bagaj de cală.

În funcţie de destinaţie, greutatea maximă a bagajelor poate fi: pentru Europa – 20 kg/pers.(clasa Economy), pentru USA/Canada – 2×32 kg/pers.

Oricum, cel mai indicat lucru este să sunaţi direct la compania aeriană cu care urmează să călătoriţi şi să întrebaţi care sunt dimensiunile şi greutatea exactă acceptată pentru bagajul de cală si pentru cel acceptat în avion.

Dacă bagajul tău de mână include un laptop, vei fi obligat să-l scoţi şi să-l aşezi într-un sertar special. De asemenea, va trebui să renunţi la obiectele metalice: curea, ceas, bijuterii, monede, telefon mobil etc. În cele mai multe aeroporturi vei fi şi descălţat. Atenţie la lichidele pe care le porţi în bagajul de mână, deoarece cantitatea maximă admisă este 75 ml (sau 100 ml, in funcţie de zbor). Asta înseamnă că parfumurile şi deodorantele ar trebui să rămână în bagajul de cală.

Vola.ro

Bicicletele sunt acceptate la transport doar ca bagaj de cală, in schimbul unei taxe. Pentru transportul echipamentului sportiv de golf, schi ori schi nautic, care nu depăşeşte greutatea de 15 kg, se percepe o taxă, iar peste această greutate vei plăti tariful de excedent de bagaj.

bagaje

În cabina de pasageri este permis transportul animalelor vii de mici dimensiuni (animale de companie cu greutate maximă de 6 kg), căini sau pisici, în cuşti speciale, cu obligaţia proprietarului de a ţine cuşca în braţe sau sub scaunul din faţă pe durata zborului. În acest caz, transportul se face contra unei taxe. În cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, căini sau pisici, în cuşti standardizate, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Şi în acest caz transportul se face contra cost, la un tarif per kg/segment aplicabil la greutatea brută (cuşcă şi animal).

Pentru a călători cu animalul de companie într-un stat membru al UE, animalele vii trebuie să îndeplinească anumite condiţii:

– să aibă un microcip implantat sub piele;
– sa aibă carnet de sănătate;
– vaccinul antirabic să fie valabil;
– sa aibă paşaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.

În cazul obiectelor de artă trebuie să ai o adeverinţă eliberată de autorităţile competente din care să rezulte ca acestea nu fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional. În caz contrar, trebuie sa prezinţi “Certificat de export temporar” eliberat de aceeasi instituţie.

Sfat : Adaugă o etichetă cu numele şi adresa pe bagaj, pentru a evita confundarea acestuia cu altele asemănătoare ca design !

This entry was posted in Ghiduri de călătorie and tagged Tags: ce e icao / iata pentru substante periculoase, wizzair conţinut bagaj de cala, lista cu reguli in avion, taxa suplimentara bagaj cala, blue air medicamente, zbor anglia, pot transporta medicamente wizz air, cate laptopuri poti duce cu avionul, poti lua medicamente in bagaj de mana, obiecte permise in bagajul de mana wizz air, yhs-ddc_bd, ce trebuie sa contina bagajul de mana in avion, poti transporta medicamente in bagajele de avion, pot transporta laptop in avion, obiecte interzise la zbor, ce bagaje poti lua in avion, bani, ce putem transporta cu, ce nu se poate lua in bagajul de mana in avion, articole permise si interzise in bagajele de avion. Bookmark the permalink.

Comments are closed.